Den 9-11 oktober kommer supporten för Invite AS (företaget bakom Cup Manager och Superinvite-systemen) ha förändrade öppettider på grund av internutbildningar för personalen. Syftet med utbildningarna är givetvis att bli ännu duktiga på det vi gör och kunna leverera ännu bättre support och service i framtiden.

Telefonsupporten

Vår vanliga telefonsupport kommer ha följande öppettider
9 oktober: Öppet 9-12
10 oktober: Stängt
11 oktober: Öppet 13-16

För turneringar som spelar den aktuella helgen, eventuella driftsstörningar eller turneringar med andra brådskande ärenden är vår joursupport självklart öppen ändå. Telefonnumret är det vanliga (+46 46 525 80) och så trycker du 9 i tonvalet för att bli kopplad till vår joursupport.

Support via chat och e-post

Vi svarar på e-post så gott vi kan mellan utbildningspassen dessa dagar, men räkna med längre svarstider än vanligt och att vi prioriterar de mest brådskande ärendena först. Det kan vara så att du får svar först måndagen den 14 oktober.

Om ditt ärende är av brådskande karaktär bör du inte maila, utan hellre ringa oss på vår jourtelefon, se ovan.

Tror du att du kommer behöva hjälp från oss?

Ta gärna kontakt med oss under denna veckan, för att säkerställa att du får den hjälp och stöttning er turnering behöver. Du kan också boka en support-tid direkt i våra kalendrar på vår hemsida: www.cupmanager.net/support/boka